Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gouda vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Gouda? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende toepassingen. Via deze website geven we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij doorzoek je een kostenindicatie en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Gouda en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-gouda

Zonnescherm laten plaatsen in Gouda

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gouda middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel bedrijven uit de buurt. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Gouda en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De installateur installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Gouda

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Gouda wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 – €2800. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest gekozen types.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Advies: het schermdoek kan vies worden door regen. De totale investeringen liggen zo tussen de €875 t/m €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten schommelen tussen de €450 t/m €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Gouda is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 tot wel €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je behoudt jouw privacy.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Gouda.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van het gebouw. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €690 – €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Gouda: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen tussen de €390 en €925. In de box hieronder behandelen we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in veel designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €57,50 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gouda: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en rustieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €90 oplopend tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met prijsindicaties van €55 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Gouda: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen als bijv. aluminium, kunststof, stof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijzen van €85 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van hout, bamboe, kunststof, aluminium, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij om en nabij de €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Gouda voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij circa €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gouda geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse opties: het soort systeem, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gouda in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2075
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €150
Lamellen200 x 180 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Gouda. In het schema hierna delen we een toelichting op de grootste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Bece, Deponti, Husol, Novoferm, Weinor, Roma en Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway, Swela, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Gouda

Goedkope zonwering kopen in Gouda? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna bekijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook leveranciers en verkopers in Krimpenerwaard, Zoetermeer en Westland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Gouda?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €220 per raam. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €830). Overige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €125 per raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, het formaat, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Gouda?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Gouda. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het product op de goede manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809

Plaats een reactie