Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westland vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Westland? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Mogelijk behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel diverse modellen. Via onze site check je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij vind je een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Westland en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-westland

Zonnescherm laten plaatsen in Westland

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Westland middels een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm degelijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Westland en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De vakman installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Westland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Westland is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse producten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €375 – €2650. In onderstaande alinea bespreken we de meest gekozen keuzes.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Advies: het systeem kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €925 tot €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten schommelen tussen de €425 en €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Westland is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 tot wel €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties schommelen tussen de €370 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Westland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Werkt inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten komen uit tussen de €640 tot €1750.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Westland: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €310 en €900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €52,50 en €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westland: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijzen van €105 tot +/- €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €50 oplopend tot €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Westland: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen zoals onder andere stof, bamboe, PVC, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht onkosten van €72,5 tot €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals stof, aluminium, bamboe, pvc, hout. Ideaal voor grote ramen en bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westland vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij €440 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Westland zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij gemiddeld €87,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het artikel, de materiaalkeuze, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Westland in juli 2024.

Soort zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1450
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €150
Lamellen180 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Westland. In de tabel hierna tref je informatie over de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach en Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Roma, Bece, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint & Swela, Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westland

Goedkope zonwering kopen in Westland? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bekijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en shops in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering types per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Westland?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €210 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €135 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Westland?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Westland. Dan komt er een capabele expert die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het product juist installeren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2290, 2291, 2292Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie