Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Badhoevedorp vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Badhoevedorp? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €95,00. Buitenzonwering zoals een markies is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij delen we gemiddelde kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Badhoevedorp en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-badhoevedorp

Zonnescherm laten plaatsen in Badhoevedorp

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Badhoevedorp middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het scherm juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Badhoevedorp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De monteur monteert de screens of de plissés zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Badhoevedorp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Badhoevedorp wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel artikelen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot €2775. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest moderne oplossingen.

Informatie over knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Advies: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €850 en €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 tot wel €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Badhoevedorp is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen tussen de €275 tot €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven variëren tussen de €340 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Badhoevedorp.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven bedragen tussen de €670 tot wel €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Badhoevedorp: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten bedragen tussen de €310 tot €975. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €52,50 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Badhoevedorp: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en brocante ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijzen van €115 tot +/- €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €52,5 tot +/- €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Badhoevedorp: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, bamboe, stof, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie tarieven van €65 tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, pvc, stof, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Badhoevedorp professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij €400 en kunnen oplopen tot €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Badhoevedorp zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende onderdelen: het artikel, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het schema hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Badhoevedorp in mei 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1275
Screenstot 4 meter breed€275 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €175
Lamellen250 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Badhoevedorp. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Toppoint, Novoferm, Bece, Roma en Dickson, Swela, Milano, Sunway, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Badhoevedorp? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder tref je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met leveranciers en shops in Marken, Lijnden en Zwanenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Badhoevedorp?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €260 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €810). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €125 per raam). De totale prijzen hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Badhoevedorp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Badhoevedorp. Hierbij komt er een ervaren installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1170, 1171

Plaats een reactie