Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haarlemmermeer vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Haarlemmermeer? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten. Via onze site bieden we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Haarlemmermeer en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-haarlemmermeer

Zonnescherm laten plaatsen in Haarlemmermeer

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Haarlemmermeer door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Haarlemmermeer en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Haarlemmermeer

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Haarlemmermeer is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 t/m €2750. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire types.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Belangrijk: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties komen uit tussen de €925 tot zo’n €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties komen uit tussen de €425 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Haarlemmermeer is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 tot wel €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties schommelen tussen de €310 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Haarlemmermeer.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

De pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €740 en €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Haarlemmermeer: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten variëren tussen de €350 en €950. In deze koopgids beoordelen we de veelbesproken types.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt verschillende varianten zoals waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €52,50 – €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haarlemmermeer: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een tarief van €95 tot wel €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een prijs van €57,5 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Haarlemmermeer: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals onder andere PVC, aluminium, bamboe, hout, stof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijskaartje van €65 oplopend tot €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten vanaf €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Haarlemmermeer op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €460 en kunnen oplopen tot €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Haarlemmermeer zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, inzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draairaam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei aspecten: het type systeem, de materiaaltypes, de afmetingen en het soort bediening. In het schema hieronder bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haarlemmermeer in mei 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1200
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €150
Lamellen250 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €380
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Haarlemmermeer. In het volgende blokje bespreken we uitleg over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor, Roma, Bece & Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Haarlemmermeer? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en winkels in Lisse, Bloemendaal en Zandvoort.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Haarlemmermeer?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een instap-rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €800). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het soort materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Haarlemmermeer?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Haarlemmermeer. Hierbij komt een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering juist ophangen. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2150, 2151, 2152, 2153Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie