Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Vennep vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Nieuw-Vennep? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een markies is geschikt om de zon en warmte te weren. Soms creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende soorten. Via onze site vind je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Nieuw-Vennep (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nieuw-vennep

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Vennep

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Vennep middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de goede manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuw-Vennep en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Check of het volgens de handleiding is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Nieuw-Vennep

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Nieuw-Vennep is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse varianten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 en €2725. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest verkochte keuzes.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het zonnescherm kan vies worden door regen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 en €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten komen uit tussen de €375 t/m €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Vennep is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De tarieven liggen zo tussen de €275 en €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen bedragen tussen de €290 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Vennep.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven bedragen tussen de €740 tot €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nieuw-Vennep: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €380 – €975. Bijgaand bespreken we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €55,00 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Vennep: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht tarieven van €90 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijs van €65 tot wel €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Nieuw-Vennep: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, PVC, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijs van €70 tot zo’n €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals stof, hout, bamboe, pvc, kunststof. Geschikt voor grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij €80 en lopen op tot €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Vennep op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nieuw-Vennep zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren: het soort systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en het soort bediening. Hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Vennep in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€875 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €170
Lamellen200 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 breed€115 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nieuw-Vennep. In de onderstaande tabel vergelijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach en Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol, Roma en Schlappi, Dickson, Sunway, Swela, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Vennep? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema delen we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Cruquius, Burgerveen en Boesingheliede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We delen nu de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, prints en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nieuw-Vennep?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een basis rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €760). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €135 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), bediening, het soort materiaal, dessins en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Nieuw-Vennep?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Nieuw-Vennep. Dan komt er een deskundige installateur die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het zonnescherm op de juiste manier monteren. Op die manier profiteer je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2150, 2151, 2152, 2153

Plaats een reactie