Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoeven vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hoeven? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse soorten. Op deze pagina check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens delen we de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Hoeven en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-hoeven

Zonnescherm laten plaatsen in Hoeven

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoeven via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk model matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Hoeven en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De specialist installeert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Hoeven

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hoeven is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2950. In de koopgids hierna bespreken we de meest populaire systemen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven onder het raam. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen bedragen tussen de €900 t/m €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven komen uit tussen de €350 tot wel €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Hoeven is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen tussen de €350 tot wel €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties variëren tussen de €340 – €1225 voor rolluiken bestellen in Hoeven.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op het karakter van van gebouwen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten komen uit tussen de €610 tot €1825.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hoeven: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten bedragen tussen de €340 – €875. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoeven: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en brocante ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €105 tot +/- €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een kostenplaatje van €57,5 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hoeven: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse dessins en materialen zoals o.a. stof, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie kosten van €67,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van kunststof, bamboe, aluminium, hout, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoeven vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hoeven zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten vanaf €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Breed inzetbaar: valraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoeven in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €150
Lamellen100 x 250 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hoeven. In de onderstaande tabel verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA & Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Roma, Toppoint, Deponti, Novoferm, Weinor, Bece & Lumenguard, Milano, Dickson, Swela, Schlappi, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Halderberge

Goedkope zonwering kopen in Hoeven? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna tonen wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vind je ook fabrikanten en bedrijven in Moerstraten, Bosschenhoofd en Oudenbosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, dessins en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hoeven?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €205 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een standaard rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €835). Overige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Hoeven?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Hoeven. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten op de goede manier monteren. Dankzij de montageservice geniet je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4740, 4741

Plaats een reactie