Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Halderberge vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Halderberge? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Halderberge en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-halderberge

Zonnescherm laten plaatsen in Halderberge

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Halderberge via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie degelijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Halderberge en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Halderberge

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Halderberge werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €2525. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende oplossingen.

Het comfort van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen variëren tussen de €825 t/m €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Moderne eigentijdse look.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen tussen de €350 t/m €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Halderberge is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De normale prijzen bedragen tussen de €225 tot €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten liggen zo tussen de €310 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Halderberge.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen bedragen tussen de €650 t/m €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Halderberge: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €330 – €925. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €62,50 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Halderberge: voor iedereen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijs van €115 tot zo’n €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Halderberge: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen als bijv. bamboe, stof, hout, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met kosten van €85 tot +/- €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals pvc, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Halderberge op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij circa €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Halderberge zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten vanaf €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van verschillende keuzes: het model, het materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Halderberge in mei 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €160
Lamellen200 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €380
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Halderberge. Hierna verstrekken we uitleg over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, IKEA, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Novoferm, Bece, Husol, Roma en Swela, Copaco, Sunway, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Halderberge

Goedkope zonwering kopen in Halderberge? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel bekijk je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en shops in Moerdijk, Roosendaal en Tholen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, vormen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Halderberge?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €205 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een basis rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €845). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €130 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, dessins en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Halderberge?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Halderberge. In die situaties komt een gespecialiseerde professional die de raampartij inmeet bij je thuis. Hierna zal de vakman het product goed aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4730, 4731, 4751Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie