Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Brucht vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Brucht? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse toepassingen. Op dit platform delen we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook vind je gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Brucht en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-brucht

Zonnescherm laten plaatsen in Brucht

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Brucht middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe specialisten uit de buurt. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Brucht en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De professional monteert de screens of de jaloezieën zoals gewenst. Toets of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Brucht

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Brucht wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere artikelen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2875. In het volgende gedeelte bespreken we de meest populaire systemen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven liggen zo tussen de €925 t/m €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten schommelen tussen de €325 en €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Brucht is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €320 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Brucht.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven liggen tussen de €610 en €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Brucht: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties liggen tussen de €360 en €875. In het onderstaande stuk delen we veel info over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €55,00 en €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Brucht: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en authentieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op tarieven van €100 oplopend tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een tarief van €60 tot wel €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Brucht: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit mega veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld PVC, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan kosten van €65 tot wel €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals stof, kunststof, hout, aluminium, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij gemiddeld €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Brucht inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij zo’n €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Brucht zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten vanaf €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via meerdere zaken: het soort systeem, de materiaaltypes, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Brucht in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €150
Lamellen150 x 100 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Brucht. In de onderstaande tabel verstrekken we informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma en Wehkamp, Formido, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Zie ook: Toppoint, Husol, Weinor, Novoferm, Roma, Deponti & Lumenguard, Schlappi, Milano, Copaco, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in regio van Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Brucht? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bieden wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en bedrijven in Sibculo, Dedemsvaart en Kloosterhaar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die rijmt met jouw stijl. We beschrijven nu de meest gekozen zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Brucht?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €235 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een instap-rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €830). Overige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, bediening, type materiaal, prints en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Brucht?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Brucht. Dan komt er een lokale expert die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model juist bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7696

Plaats een reactie