Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Holthone vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Holthone? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan enorm veel verschillende systemen. Op deze pagina vind je een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook verstrekken we een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Holthone en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-holthone

Zonnescherm laten plaatsen in Holthone

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Holthone door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem juist geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Holthone en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De specialist levert het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Test of het product goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Holthone

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Holthone is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel producten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot zo’n €2575. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest handige systemen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven variëren tussen de €825 tot €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen schommelen tussen de €300 – €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Holthone is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen schommelen tussen de €375 – €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen schommelen tussen de €260 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Holthone.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen variëren tussen de €620 tot €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Holthone: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen zo tussen de €330 tot €950. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €57,50 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Holthone: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met kosten van €100 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Holthone: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel soorten en materialen als bamboe, aluminium, kunststof, stof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €77,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals aluminium, pvc, stof, hout, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Holthone inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten vanaf €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Holthone zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij circa €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van een aantal onderdelen: het soort systeem, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Holthone in juni 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €170
Lamellen200 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Holthone. In de tabel hieronder tref je details over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo en FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Husol, Toppoint, Roma, Bece, Deponti en Swela, Sunway, Milano, Copaco, Dickson, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Holthone? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema bieden wij namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagebedrijven en shops in Slagharen, De Krim en Schuinesloot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We delen nu de meest ideale zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Holthone?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Screens €250 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een standaard rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €800). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, het materiaal, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Holthone?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Holthone. Er komt dan een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de installateur de zonwering fatsoenlijk bevestigen. Dankzij deze service ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7779

Plaats een reactie