Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schuinesloot vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Schuinesloot? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Ook creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens geven we de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Schuinesloot en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-schuinesloot

Zonnescherm laten plaatsen in Schuinesloot

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schuinesloot door een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het systeem degelijk bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Schuinesloot en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De specialist hangt het terrasscherm of de jaloezieën zoals besproken. Toets of het product goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Schuinesloot

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schuinesloot is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €250 – €2525. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest gekozen producten.

Waarom kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Advies: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €825 tot €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €375 t/m €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Schuinesloot komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen schommelen tussen de €375 en €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten komen uit tussen de €300 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Schuinesloot.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €600 tot wel €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Schuinesloot: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €340 – €800. In het stukje hieronder bespreken we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te bevestigen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden diverse varianten zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €52,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schuinesloot: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijzen van €95 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijs van €65 tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Schuinesloot: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen als bijv. kunststof, bamboe, PVC, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een tarief van €70 tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, pvc, bamboe, kunststof, hout. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten vanaf €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Schuinesloot op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij zo’n €460 en lopen op tot €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schuinesloot zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, hordeur, plissé hor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van verschillende thema’s: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de volgende tabel bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schuinesloot in juni 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €165
Lamellen200 x 200 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schuinesloot. In het volgende blokje bekijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis & Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma & Lumenguard, Swela, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Schuinesloot? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Nieuw-Schoonebeek, Loozen en Lutten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schuinesloot?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €200 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je al snel €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €810). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, soort bediening, type materiaal, designs en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Schuinesloot?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Schuinesloot. Dan komt er een ervaren expert die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het systeem op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7777

Plaats een reactie