Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Daarlerveen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Daarlerveen? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke systemen. Via onze site check je een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop check je de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Daarlerveen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-daarlerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Daarlerveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Daarlerveen door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm juist bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Daarlerveen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Check of het netjes is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Daarlerveen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Daarlerveen is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 – €2575. In het volgende gedeelte behandelen we de meest populaire modellen.

Informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten liggen tussen de €875 tot wel €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen variëren tussen de €325 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Daarlerveen is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale tarieven bedragen tussen de €200 – €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven schommelen tussen de €360 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Daarlerveen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Tips voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het pand. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen liggen zo tussen de €680 t/m €1875.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Daarlerveen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €390 – €850. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €50,00 – €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Daarlerveen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijzen van €90 oplopend tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op tarieven van €50 tot +/- €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Daarlerveen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse kleuren en materialen als onder andere PVC, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijsindicaties van €67,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van pvc, aluminium, bamboe, stof, hout. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Daarlerveen met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Daarlerveen geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, rolhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van verschillende thema’s: het artikel, de materiaalsoort, de afmeting en de bediening. In het volgende blokje vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Daarlerveen in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €160
Lamellen250 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €320
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Daarlerveen. Hieronder bieden wij details over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Bece, Roma, Novoferm, Weinor & Sunway, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Hellendoorn

Goedkope zonwering kopen in Daarlerveen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel verstrekken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en verkooppunten in Vroomshoop, Daarle en Beerzerveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het soort raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, prints en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Daarlerveen?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De normale investeringen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €290 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €780). Voordelige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 op basis van één kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale lengte, bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Daarlerveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Daarlerveen. Hierbij komt er een lokale expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van optimale zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band is werkbaar, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7687

Plaats een reactie