Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beerzerveld vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Beerzerveld? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een screen is ideaal om zonnestralen te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke soorten. Via deze website vind je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens verstrekken we de geschatte kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Beerzerveld en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-beerzerveld

Zonnescherm laten plaatsen in Beerzerveld

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Beerzerveld middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel bedrijven in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Beerzerveld en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de duettes op de gewenste manier. Toets of het product goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Beerzerveld

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Beerzerveld wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €2525. In het stukje hierna behandelen we de meest gekozen modellen.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven om te zitten. Advies: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven schommelen tussen de €800 en €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 – €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Beerzerveld is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Advies: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €200 tot wel €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten liggen tussen de €260 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Beerzerveld.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €610 tot zo’n €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Beerzerveld: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €360 tot €875. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €65,00 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beerzerveld: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €110 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijzen van €55 tot zo’n €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Beerzerveld: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals o.a. hout, PVC, bamboe, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijsindicaties van €85 oplopend tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, stof, pvc, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Beerzerveld op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij om en nabij de €400 en lopen op tot €950.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Beerzerveld geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €72,5 en lopen op tot €675.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei keuzes: het type product, het gewenste materiaal, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Beerzerveld in juni 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1400
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €165
Lamellen180 x 180 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Beerzerveld. Hieronder vind je uitleg over de meest bekende merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma en Bol.com, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Ook interessant: Toppoint, Husol, Bece, Roma, Deponti, Novoferm en Dickson, Milano, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Ommen

Goedkope zonwering kopen in Beerzerveld? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel verstrekken we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagebedrijven en bedrijven in Geesteren, Geerdijk en Langeveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest praktische soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Beerzerveld?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €285 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €780). Budget opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Beerzerveld?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Beerzerveld. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde vakman die ieder raam opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Zo geniet je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met stang of band is op zich ok, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7685

Plaats een reactie