Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hellevoetsluis vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Hellevoetsluis? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel diverse producten. Via onze site geven we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Hellevoetsluis en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hellevoetsluis

Zonnescherm laten plaatsen in Hellevoetsluis

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Hellevoetsluis middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je heel eenvoudig experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hellevoetsluis en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De monteur hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Hellevoetsluis

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hellevoetsluis is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en maten. De kosten variëren tussen de €250 t/m €2700. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest moderne producten.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €850 en €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Hellevoetsluis is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De tarieven bedragen tussen de €200 tot €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen bedragen tussen de €260 en €1500 voor rolluiken bestellen in Hellevoetsluis.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten liggen tussen de €660 t/m €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hellevoetsluis: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 – €850. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €50,00 tot €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hellevoetsluis: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €95 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijsindicaties van €55 tot zo’n €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hellevoetsluis: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel soorten en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, hout, aluminium, stof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijsindicaties van €75 oplopend tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van hout, kunststof, aluminium, pvc, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €55 en kunnen oplopen tot €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hellevoetsluis op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten vanaf €400 en kunnen oplopen tot €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hellevoetsluis zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €77,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, draairaam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: het model, het materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de volgende tabel vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hellevoetsluis in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €175
Lamellen180 x 180 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hellevoetsluis. Hieronder bespreken we uitleg over de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Praxis en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Bece, Roma, Weinor, Husol, Novoferm, Deponti en Milano, Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Hellevoetsluis

Goedkope zonwering kopen in Hellevoetsluis? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Brielle, Albrandswaard en Maassluis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hellevoetsluis?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €215 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €845). Alternatieve soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hellevoetsluis?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Hellevoetsluis. Dan komt er een ervaren expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de producten fatsoenlijk ophangen. Op die manier heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225

Plaats een reactie