Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Hendrik-Ido-Ambacht? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een screen is ideaal om de zon en warmte te weren. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina geven we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien geven we de huidige tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-hendrik-ido-ambacht

Zonnescherm laten plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hendrik-Ido-Ambacht middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het geheel fatsoenlijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De vakman installeert de screens of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of alles juist is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hendrik-Ido-Ambacht

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hendrik-Ido-Ambacht is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende materialen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 – €2950. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen variëren tussen de €875 tot zo’n €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven schommelen tussen de €325 tot €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Hendrik-Ido-Ambacht is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €400 tot wel €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €260 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €700 tot zo’n €1825.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hendrik-Ido-Ambacht: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 tot €975. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, makkelijk op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante en een duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €57,50 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hendrik-Ido-Ambacht: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €115 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €55 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hendrik-Ido-Ambacht: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit tientallen modellen en materialen als bamboe, kunststof, PVC, aluminium, stof. Met houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan onkosten van €82,5 tot zo’n €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, bamboe, stof, pvc, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hendrik-Ido-Ambacht op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij €480 en lopen op tot €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hendrik-Ido-Ambacht zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei keuzes: het model, het gewenste materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hendrik-Ido-Ambacht in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1400
Screenstot 4 meter breed€290 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hendrik-Ido-Ambacht. In de tabel hieronder tref je details over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA & Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Roma, Deponti, Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm en Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hendrik-Ido-Ambacht

Goedkope zonwering kopen in Hendrik-Ido-Ambacht? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel delen we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform check je ook installateurs en bedrijven in Papendrecht, Dordrecht en Hoeksche Waard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We delen nu de meest handige zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hendrik-Ido-Ambacht?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €280 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een instap-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Budget producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, bediening, type materiaal, dessins en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hendrik-Ido-Ambacht?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Hendrik-Ido-Ambacht. Hierbij komt er een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het systeem vakkundig bevestigen. Zo ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3340, 3341, 3342, 3343, 3344

Plaats een reactie