Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudeschip vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Oudeschip? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Ook behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn gigantisch veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens bekijk je gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Oudeschip en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oudeschip

Zonnescherm laten plaatsen in Oudeschip

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudeschip door een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts uit de buurt. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oudeschip en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De vakman levert het zonneschermen of de duettes zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Oudeschip

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Oudeschip is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 en €2600. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest handige oplossingen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Let op: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen schommelen tussen de €800 tot zo’n €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten variëren tussen de €450 en €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Oudeschip is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De tarieven bedragen tussen de €275 tot €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven liggen zo tussen de €250 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Oudeschip.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Schrikt inbrekers af.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €730 tot wel €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oudeschip: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten schommelen tussen de €360 tot €850. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse modellen zoals kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €47,50 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudeschip: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan kosten van €110 oplopend tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht kosten van €52,5 oplopend tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oudeschip: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit tientallen modellen en materialen als bijv. PVC, kunststof, stof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op kosten van €85 tot zo’n €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oudeschip inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij gemiddeld €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oudeschip zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei keuzes: het type systeem, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oudeschip in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2050
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €140
Lamellen150 x 100 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oudeschip. In de tabel hierna bespreken we uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Bece, Deponti, Novoferm, Husol & Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano, Schlappi, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Oudeschip? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tref je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met monteurs en winkels in Uithuizen, Oosternieland en Uithuizermeeden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Oudeschip?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte onkosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €750. Screens €260 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een instap-rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €770). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Oudeschip?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Oudeschip. Dan komt er een gespecialiseerde professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model vakkundig monteren. Op die manier profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9979, 9984

Plaats een reactie