Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Uithuizen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Uithuizen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse oplossing. Op dit portaal delen we een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Uithuizen en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-uithuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Uithuizen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Uithuizen middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm degelijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Uithuizen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de vakmannen. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Test of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Uithuizen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Uithuizen is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €475 – €2525. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de beste oplossingen.

Kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €800 tot zo’n €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen zo tussen de €475 – €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Uithuizen is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen komen uit tussen de €300 en €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven variëren tussen de €340 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Uithuizen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten schommelen tussen de €610 tot wel €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Uithuizen: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten bedragen tussen de €370 en €850. In deze koopgids beoordelen we de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €50,00 – €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Uithuizen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met kosten van €95 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijsindicaties van €52,5 tot wel €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Uithuizen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals hout, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met tarieven van €75 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals bamboe, kunststof, aluminium, stof, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Uithuizen op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Uithuizen zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit model weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Te monteren op: uitzetraam, schuifraam, draairaam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via diverse thema’s: het type model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Uithuizen in mei 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €360
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Uithuizen. In de onderstaande tabel bieden wij details over de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis & Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Roma, Toppoint, Husol, Bece, Novoferm, Deponti en Dickson, Swela, Copaco, Sunway, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in regio van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Uithuizen? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook leveranciers en verkopers in Kloosterburen, Uithuizermeeden en Hornhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Uithuizen?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €200 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, bediening, materiaaltypes, designs en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Uithuizen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Uithuizen. Hierbij komt een ervaren montagepartner die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9980, 9981

Plaats een reactie