Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pieterburen vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Pieterburen? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse modellen. Op deze pagina delen we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien geven we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Pieterburen (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-pieterburen

Zonnescherm laten plaatsen in Pieterburen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Pieterburen middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem juist vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Pieterburen en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De professional installeert het zonneschermen of de shutters zoals jij dat wilt. Check of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Pieterburen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Pieterburen wordt met name toegepast om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige varianten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2750. In het gedeelte hieronder behandelen we de beste types.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven bedragen tussen de €800 tot zo’n €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Pieterburen is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven schommelen tussen de €400 tot €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €280 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Pieterburen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €630 tot €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Pieterburen: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 en €875. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €52,50 en €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Pieterburen: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €100 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €57,5 oplopend tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Pieterburen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen zoals bijv. kunststof, hout, PVC, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €85 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, kunststof, bamboe, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Pieterburen op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Pieterburen zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, plissé hor, hordeur, rolhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Te monteren op: vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draairaam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het type systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Pieterburen in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1300
Screenstot 4 meter breed€265 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €155
Lamellen200 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €220
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Pieterburen. In het schema hieronder delen we een overzicht met de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Bece, Novoferm, Husol, Roma, Deponti, Toppoint & Dickson, Milano, Schlappi, Swela, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Pieterburen? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna verstrekken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Leens, Westernieland en Warfhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, vormen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Pieterburen?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €250 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €810). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Pieterburen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Pieterburen. Dan komt er een lokale monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het model op de goede manier bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9968

Plaats een reactie