Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warfhuizen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Warfhuizen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Professionele buitenzonwering als een markies is praktisch om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse producten. Via onze site check je een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Warfhuizen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-warfhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Warfhuizen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Warfhuizen via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Warfhuizen en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De installateur plaatst het zonneschermen of gordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Warfhuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Warfhuizen is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel vormen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot wel €2675. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest populaire types.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Advies: het doek kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €825 en €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €325 tot wel €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Warfhuizen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €275 t/m €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten liggen tussen de €340 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Warfhuizen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Werkt inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de ambiance van huizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten liggen tussen de €730 en €1875.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Warfhuizen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen zo tussen de €390 tot €975. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €57,50 en €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Warfhuizen: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en authentieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een prijs van €105 tot zo’n €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijzen van €50 tot zo’n €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Warfhuizen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse soorten en materialen als bijv. bamboe, aluminium, stof, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan tarieven van €67,5 tot wel €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, aluminium, pvc, stof. Ideaal voor grote ramen en matchen goed met een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Warfhuizen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij zo’n €480 en kunnen oplopen tot €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Warfhuizen zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij gemiddeld €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken: het type systeem, het soort materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het schema hierna verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Warfhuizen in mei 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €145
Lamellen180 x 180 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Warfhuizen. Hierna tref je een overzicht met de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Roma, Toppoint, Novoferm, Husol, Deponti, Bece & Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Warfhuizen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna tonen wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en shops in Wehe-den Hoorn, Eenrum en Zuurdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Warfhuizen?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €290 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een standaard rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €785). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €115 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, dessins en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Warfhuizen?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Warfhuizen. Hierbij komt een lokale installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het product degelijk monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9963, 9966

Plaats een reactie