Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Saaxumhuizen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Saaxumhuizen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnestralen te weren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel diverse soorten. Op dit platform bieden we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij geven we de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Saaxumhuizen en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-saaxumhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Saaxumhuizen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Saaxumhuizen door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Saaxumhuizen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Saaxumhuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Saaxumhuizen werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere modellen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 en €2900. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Nieuwe terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven om te zitten. Disclaimer: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties variëren tussen de €825 en €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen schommelen tussen de €325 en €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Saaxumhuizen is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten schommelen tussen de €225 tot wel €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten variëren tussen de €280 – €1400 voor rolluiken bestellen in Saaxumhuizen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het gebouw. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen liggen tussen de €650 en €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Saaxumhuizen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €350 en €850. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €45,00 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Saaxumhuizen: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en huiselijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie kosten van €115 oplopend tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een tarief van €60 tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Saaxumhuizen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen als onder andere stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op onkosten van €65 tot +/- €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, bamboe, stof, hout. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Saaxumhuizen op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Saaxumhuizen bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse factoren: het type model, materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Saaxumhuizen in juli 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2325
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €145
Lamellen180 x 180 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Saaxumhuizen. Hieronder tref je details over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Bece, Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti en Lumenguard, Dickson, Schlappi, Sunway, Milano, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Saaxumhuizen? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bespreken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en winkels in Tinallinge, Onderdendam en Rasquert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Saaxumhuizen?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €260 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €825). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Saaxumhuizen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Saaxumhuizen. In dat geval komt in capabele monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de zonwering op de juiste manier installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9957

Plaats een reactie