Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schouwerzijl vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Schouwerzijl? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke producten. Op dit portaal doorzoek je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Schouwerzijl en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-schouwerzijl

Zonnescherm laten plaatsen in Schouwerzijl

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schouwerzijl via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schouwerzijl en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Schouwerzijl

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Schouwerzijl is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 en €2925. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest geziene types.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Tip: het doek kan beschadigen bij harde wind. De onkosten variëren tussen de €800 – €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten variëren tussen de €475 tot wel €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Schouwerzijl is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De totale investeringen liggen tussen de €300 – €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Schouwerzijl.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen zo tussen de €740 en €1850.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Schouwerzijl: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen komen uit tussen de €370 tot €875. In het boxje hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, makkelijk aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 tot €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schouwerzijl: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €110 tot wel €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan kosten van €60 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Schouwerzijl: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen als aluminium, kunststof, hout, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijsindicaties van €82,5 tot zo’n €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van stof, hout, bamboe, aluminium, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij zo’n €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schouwerzijl op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Schouwerzijl zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Te monteren op: vast raam, draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal factoren: het artikel, het materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schouwerzijl in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €155
Lamellen200 x 200 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schouwerzijl. Hieronder delen we een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo & Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Bece en Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Schouwerzijl? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tref je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en showrooms in Saaxumhuizen, Wehe-den Hoorn en Onderdendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest praktische zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Schouwerzijl?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele investeringen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een basis rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €825). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raampartij). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, type materiaal, dessins en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Schouwerzijl?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Schouwerzijl. In dat geval komt in deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product vakkundig monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9962

Plaats een reactie