Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Usquert vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Usquert? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende toepassingen. Via deze website check je een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens geven we een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Usquert en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-usquert

Zonnescherm laten plaatsen in Usquert

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Usquert middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de goede manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Usquert en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. Het installatiebedrijf levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals besproken. Toets of alles juist is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Usquert

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Usquert is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende varianten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €350 – €2725. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Let op: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €800 t/m €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen liggen tussen de €375 en €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Usquert is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €300 – €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen variëren tussen de €320 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Usquert.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op het karakter van van huizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten variëren tussen de €690 tot wel €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Usquert: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €370 tot €800. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €57,50 en €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Usquert: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en authentieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €90 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Usquert: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijv. PVC, aluminium, stof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met onkosten van €72,5 tot zo’n €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. bamboe, pvc, aluminium, stof, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Usquert professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij gemiddeld €450 en kunnen oplopen tot €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Usquert bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het soort model, de materiaalsoort, het formaat en afwerking plus bediening. Hierna bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Usquert in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €140
Lamellen250 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Usquert. Hierna delen we een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Karwei, Hornbach & Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Andere merken: Husol, Bece, Weinor, Roma, Deponti, Toppoint en Swela, Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Usquert? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tonen wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Oosternieland, Warffum en Oldenzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, motiefjes en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Usquert?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €230 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €750). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Usquert?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Usquert. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele montagepartner die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten op de juiste wijze aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9988

Plaats een reactie