Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warffum vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Warffum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens check je een kostenindicatie en een tabel met lokale zonwering specialisten in Warffum en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-warffum

Zonnescherm laten plaatsen in Warffum

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Warffum via een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Warffum en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de montagepartner. De montage-specialist installeert de screens of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Warffum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Warffum werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot €2500. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest gekozen producten.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven schommelen tussen de €875 en €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Moderne eigentijdse look.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen zo tussen de €375 tot €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Warffum is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven variëren tussen de €340 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Warffum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €690 – €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Warffum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 en €950. In het stukje hieronder behandelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in velerlei dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €50,00 tot €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Warffum: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te koop in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €105 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijskaartje van €60 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Warffum: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen als onder andere aluminium, hout, bamboe, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €72,5 tot zo’n €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Warffum op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten bij om en nabij de €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Warffum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van een aantal zaken: het soort product, de materiaalkeuze, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Warffum in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2375
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €155
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €330
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Warffum. In de volgende tabel bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Deponti, Roma, Novoferm, Bece & Milano, Copaco, Swela, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Warffum? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bespreken we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook montagebedrijven en verkooppunten in Oldenzijl, Middelstum en Zijldijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We delen nu de mooiste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Warffum?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €285 op basis van één kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €780). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Warffum?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Warffum. Dan komt er een gediplomeerde professional die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het systeem degelijk bevestigen. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9989

Plaats een reactie