Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zijldijk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zijldijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we de geschatte kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Zijldijk en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-zijldijk

Zonnescherm laten plaatsen in Zijldijk

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zijldijk middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zijldijk en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de jaloezieën zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Zijldijk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zijldijk is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €400 – €2725. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest handige systemen.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De tarieven variëren tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 t/m €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Zijldijk is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven variëren tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €370 en €1425 voor rolluiken bestellen in Zijldijk.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woningen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €730 tot €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zijldijk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €360 – €850. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire opties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te monteren, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €57,50 – €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zijldijk: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie onkosten van €95 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een kostenplaatje van €47,5 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Zijldijk: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit diverse dessins en materialen als bijv. bamboe, hout, kunststof, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijskaartje van €82,5 oplopend tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van aluminium, bamboe, stof, hout, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Zijldijk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zijldijk zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het soort model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zijldijk in april 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zijldijk. In de volgende tabel delen we een aanvulling op de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma en FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Toppoint, Husol, Roma, Bece, Novoferm, Deponti & Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Zijldijk? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Oudeschip, Usquert en Oosternieland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zijldijk?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De geschatte tarieven vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €280 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een normaal rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €825). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Zijldijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Zijldijk. Dan komt er een lokale installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur het systeem op de juiste wijze aanbrengen. Op die manier geniet je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt prima, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9987

Plaats een reactie