Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Biest-Houtakker vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Biest-Houtakker? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina check je een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Biest-Houtakker en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-biest-houtakker

Zonnescherm laten plaatsen in Biest-Houtakker

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Biest-Houtakker door een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm juist bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe experts in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Biest-Houtakker en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De professional monteert de screens of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Biest-Houtakker

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Biest-Houtakker wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €2800. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest bekende types.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Tip: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen schommelen tussen de €925 tot €2100.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen zo tussen de €450 tot €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Biest-Houtakker is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven variëren tussen de €250 tot €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen schommelen tussen de €340 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Biest-Houtakker.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven liggen tussen de €720 tot wel €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Biest-Houtakker: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 – €850. In het stukje hieronder behandelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €55,00 – €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Biest-Houtakker: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en landelijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een prijs van €115 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €50 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Biest-Houtakker: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, stof, kunststof, hout, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €65 oplopend tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van kunststof, pvc, hout, aluminium, stof. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Biest-Houtakker in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten starten vanaf €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Biest-Houtakker zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, valraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 5 maart 2024 worden gecalculeerd via velerlei onderdelen: het type model, de materiaaltypes, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Biest-Houtakker in maart 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2150
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€240 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €155
Lamellen150 x 100 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Biest-Houtakker. In de tabel hierna vergelijk je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach & Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Ook interessant: Deponti, Roma, Weinor, Bece, Toppoint, Novoferm en Sunway, Milano, Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Hilvarenbeek

Goedkope zonwering kopen in Biest-Houtakker? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje bespreken we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vind je ook leveranciers en verkooppunten in Udenhout, Esbeek en Biezenmortel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, vormen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Biest-Houtakker?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De verwachte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €240 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €805). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, bediening, het materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Biest-Houtakker?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Biest-Houtakker. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem fatsoenlijk ophangen. Zo geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 5081, 5084

Plaats een reactie