Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hilvarenbeek vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Hilvarenbeek? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om je woning koel te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan enorm veel diverse producten. Via onze site kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens vind je de geschatte kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Hilvarenbeek (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hilvarenbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Hilvarenbeek

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hilvarenbeek door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hilvarenbeek en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De monteur plaatst de screens of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hilvarenbeek

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hilvarenbeek is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere systemen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €325 t/m €2525. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire oplossingen.

Waar kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten bedragen tussen de €800 tot €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €450 – €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Hilvarenbeek is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven bedragen tussen de €225 tot wel €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €310 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Hilvarenbeek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het huis. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen variëren tussen de €670 tot wel €1825.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hilvarenbeek: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen tussen de €310 – €950. In het boxje hieronder beoordelen we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk op te hangen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in talloze kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €47,50 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hilvarenbeek: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en huiselijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €110 tot wel €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met onkosten van €47,5 tot +/- €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Hilvarenbeek: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, kunststof, bamboe, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie tarieven van €85 tot +/- €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van aluminium, hout, kunststof, bamboe, stof. Handig voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hilvarenbeek in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten vanaf €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hilvarenbeek geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij gemiddeld €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van verschillende thema’s: het type product, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hilvarenbeek in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€385 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €145
Lamellen200 x 180 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €230
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €350
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hilvarenbeek. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Novoferm, Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Roma en Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hilvarenbeek

Goedkope zonwering kopen in Hilvarenbeek? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bekijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook monteurs en showrooms in Dongen, Goirle en Tilburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We delen nu de meest ideale soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, prints en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hilvarenbeek?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €280 op basis van 1 raam. Kies je voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een standaard rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €750). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €135 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, prints en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hilvarenbeek?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Hilvarenbeek. In dat geval komt in deskundige expert die ieder raam opmeet aan huis. Hierna zal de monteur het systeem vakkundig vastzetten. Op die manier ben je zeker van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5080, 5081, 5084Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie