Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuid-Scharwoude vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zuid-Scharwoude? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel verschillende toepassingen. Op dit platform delen we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens bieden we gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Zuid-Scharwoude en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-zuid-scharwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Zuid-Scharwoude

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuid-Scharwoude middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat alles op de juiste manier aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zuid-Scharwoude en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De professional hangt het zonneschermen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Zuid-Scharwoude

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zuid-Scharwoude is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot zo’n €2600. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de beste types.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties schommelen tussen de €825 en €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen tussen de €300 – €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Zuid-Scharwoude is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven schommelen tussen de €375 tot wel €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten komen uit tussen de €370 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Zuid-Scharwoude.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van huizen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten liggen tussen de €680 en €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zuid-Scharwoude: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €330 en €925. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse varianten zoals transparante, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €47,50 – €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuid-Scharwoude: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht kosten van €105 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €55 tot wel €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zuid-Scharwoude: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel soorten en materialen als bijv. stof, aluminium, hout, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie tarieven van €82,5 tot zo’n €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, kunststof, stof, pvc. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zuid-Scharwoude op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €470 en lopen op tot €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuid-Scharwoude zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende aspecten: het type model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zuid-Scharwoude in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €165
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €370
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zuid-Scharwoude. In het overzicht hierna tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei en Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Novoferm, Toppoint, Roma, Bece, Weinor, Husol & Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard, Swela, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Dijk en Waard

Goedkope zonwering kopen in Zuid-Scharwoude? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze site check je ook leveranciers en bedrijven in Hoogwoud, Noord-Scharwoude en Aartswoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, dessins en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zuid-Scharwoude?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €240 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €775). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €105 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zuid-Scharwoude?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Zuid-Scharwoude. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger is werkbaar, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1722

Plaats een reactie