Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grubbenvorst vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Grubbenvorst? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is geschikt om zonnestralen te weren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan enorm veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens verstrekken we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Grubbenvorst en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-grubbenvorst

Zonnescherm laten plaatsen in Grubbenvorst

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Grubbenvorst middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel specialisten in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Grubbenvorst en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De montage-specialist plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Grubbenvorst

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Grubbenvorst is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €2950. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven liggen tussen de €800 en €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het geeft voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 tot zo’n €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Grubbenvorst is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten schommelen tussen de €275 tot wel €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven liggen zo tussen de €280 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Grubbenvorst.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen bedragen tussen de €660 tot wel €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Grubbenvorst: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen zo tussen de €320 – €975. In deze koopgids beoordelen we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende types zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €50,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Grubbenvorst: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan kosten van €90 tot wel €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een tarief van €47,5 tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Grubbenvorst: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijv. bamboe, aluminium, hout, PVC, stof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan kosten van €75 oplopend tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van bamboe, hout, kunststof, aluminium, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Grubbenvorst voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €450 en kunnen oplopen tot €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Grubbenvorst bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op donderdag, 29 september 2022 zijn altijd onderhevig aan meerdere zaken: de productcategorie, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het schema hieronder tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Grubbenvorst in september 2022.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2350
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €145
Lamellen250 x 150 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Grubbenvorst. In het volgende schema bespreken we een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA en FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Andere merken: Toppoint, Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Roma en Dickson, Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Grubbenvorst? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bekijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook installatiepartners en shops in Hegelsom, Lottum en Meterik.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Limburgse Rolluiken IndustrieMolenveldweg 115953 KTReuver
Eigen Haard City MeubelHorsterweg 345975 NBSevenum
Slaap en Woonadviseurs Omsels BVRaadhuisstraat 75981 BAPanningen
Zeilmakerij Flos VOFMarkt 35941 GAVelden
Clabbers WoninginrichtingDorpsstraat 45941 EWVelden
Schema met zonwering leveranciers in Horst aan de Maas (september 2022).

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest handige soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Grubbenvorst?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €260 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €825). Budget soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsopties, het materiaal, motiefjes en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Grubbenvorst?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Grubbenvorst. Er komt dan een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de installateur het model volgens de documentatie aanbrengen. Zo ben je zeker van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 5970, 5971

Plaats een reactie