Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Horst aan de Maas vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Horst aan de Maas? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien vind je gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Horst aan de Maas en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-horst-aan-de-maas

Zonnescherm laten plaatsen in Horst aan de Maas

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Horst aan de Maas middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Horst aan de Maas en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De installateur hangt het zonneschermen of de lamellen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Horst aan de Maas

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Horst aan de Maas is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €400 tot €2675. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Advies: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €800 tot €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties bedragen tussen de €475 en €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Horst aan de Maas is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De kosten schommelen tussen de €350 en €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties liggen tussen de €360 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Horst aan de Maas.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €610 t/m €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Horst aan de Maas: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 tot €850. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in honderden kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei types zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €65,00 en €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Horst aan de Maas: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie tarieven van €90 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een prijs van €60 tot zo’n €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Horst aan de Maas: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen als bijv. kunststof, PVC, aluminium, stof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een tarief van €75 tot wel €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. stof, aluminium, pvc, kunststof, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Horst aan de Maas direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven starten vanaf €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Horst aan de Maas zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten vanaf €75 en kunnen oplopen tot €750.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van diverse opties: het soort systeem, het materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Horst aan de Maas in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €165
Lamellen200 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €380
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Horst aan de Maas. In het overzicht hierna delen we uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Hornbach, Hubo & Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Weinor, Novoferm, Husol, Deponti en Swela, Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Horst aan de Maas? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema bespreken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Peel en Maas, Venlo en Bergen Limburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de meest praktische zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in veel kleuren, vormen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Horst aan de Maas?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €205 per raampartij. Bij een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €840). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Horst aan de Maas?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Horst aan de Maas. Hierbij komt er een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model op de goede manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met stang of band is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5865Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie