Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tienray vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Tienray? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je een kostenindicatie en een tabel met lokale zonwering specialisten in Tienray en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-tienray

Zonnescherm laten plaatsen in Tienray

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Tienray middels een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Tienray en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist levert de screens of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Tienray

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Tienray wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere producten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot €2875. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geziene producten.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het systeem kan vies worden door regen. De totale investeringen komen uit tussen de €850 en €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten schommelen tussen de €400 – €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Tienray is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De onkosten komen uit tussen de €250 tot zo’n €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten variëren tussen de €260 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Tienray.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties variëren tussen de €670 tot zo’n €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Tienray: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €370 tot €850. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in veel soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals dakraam, transparante, verduisterende, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €45,00 tot €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tienray: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijs van €100 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €47,5 tot +/- €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Tienray: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit ontzettend veel soorten en materialen als bijv. stof, aluminium, hout, PVC, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijs van €75 tot +/- €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, aluminium, stof, pvc, hout. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Tienray inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij om en nabij de €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Tienray zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei zaken: het type systeem, het gewenste materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Tienray in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €140
Lamellen250 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Tienray. In het overzicht hierna bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, IKEA & Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Roma, Husol, Weinor, Deponti, Bece, Novoferm & Milano, Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Tienray? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en winkels in Geijsteren, Swolgen en Blitterswijck.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest handige zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand hangt af van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Tienray?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €235 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €810). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 per kozijn). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, de materiaalsoort, prints en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Tienray?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Tienray. Hierbij komt er een ervaren monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de producten juist monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5865

Plaats een reactie