Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hengstdijk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Hengstdijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende oplossing. Op deze pagina delen we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens check je gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Hengstdijk en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-hengstdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Hengstdijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hengstdijk middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hengstdijk en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De professional plaatst het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hengstdijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hengstdijk is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei designs en maten. De kosten variëren tussen de €500 – €2550. In de koopgids hierna bespreken we de meest verkochte keuzes.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Disclaimer: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven komen uit tussen de €875 t/m €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven komen uit tussen de €400 tot wel €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Hengstdijk is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven komen uit tussen de €325 – €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven bedragen tussen de €260 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Hengstdijk.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen bedragen tussen de €710 tot wel €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hengstdijk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen bedragen tussen de €390 – €825. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt allerlei soorten zoals dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €57,50 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hengstdijk: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en rustieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €95 oplopend tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €50 oplopend tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Hengstdijk: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel modellen en materialen als o.a. aluminium, PVC, bamboe, kunststof, stof. Met houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan tarieven van €80 tot €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals aluminium, hout, kunststof, bamboe, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hengstdijk in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €440 en lopen op tot €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hengstdijk geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse zaken: het soort model, type materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In het volgende blokje bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hengstdijk in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2125
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €160
Lamellen200 x 200 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hengstdijk. In het overzicht hierna bieden wij informatie over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, IKEA & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint, Husol, Roma & Swela, Schlappi, Milano, Sunway, Copaco, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hulst

Goedkope zonwering kopen in Hengstdijk? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook montagepartners en showrooms in Vogelwaarde, Lamswaarde en Terhole.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We delen nu de beste zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw woning hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, prints en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hengstdijk?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €245 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een normaal rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €790). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Hengstdijk?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Hengstdijk. Er komt dan een deskundige installateur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de producten vakkundig monteren. Met deze klusservice ben je zeker van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4585

Plaats een reactie