Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Terhole vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Terhole? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €95,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch tegen hevige zon. Ook win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina geven we een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Terhole en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-terhole

Zonnescherm laten plaatsen in Terhole

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Terhole door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk model geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Terhole en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De installateur plaatst het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of alles juist is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Terhole

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Terhole is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 t/m €2825. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest bekende systemen.

Details over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen tussen de €900 tot €2225.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 – €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Terhole is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Praktische rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €270 en €1200 voor rolluiken bestellen in Terhole.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen tussen de €630 tot wel €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Terhole: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen komen uit tussen de €360 – €850. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €65,00 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Terhole: heel simpel zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €110 tot +/- €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €60 tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Terhole: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. aluminium, hout, bamboe, stof, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijzen van €70 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Terhole inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Terhole zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten vanaf €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende thema’s: het model, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het overzicht hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Terhole in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€250 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €140
Lamellen150 x 100 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 breed€100 – €350
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Terhole. In het overzicht hierna delen we details over de meest bekende merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, IKEA, Hubo & Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Roma, Novoferm, Weinor, Husol en Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Swela, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Hulst

Goedkope zonwering kopen in Terhole? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook montagebedrijven en showrooms in Overslag, Kuitaart en Koewacht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Terhole?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De normale onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €240 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: type systeem, de maximale breedte, bediening, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Terhole?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Terhole. In dat geval komt in gediplomeerde professional die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4583

Plaats een reactie