Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kapellebrug vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Kapellebrug? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. In veel situaties realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan bijzonder veel diverse combinaties. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook geven we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Kapellebrug en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-kapellebrug

Zonnescherm laten plaatsen in Kapellebrug

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kapellebrug middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Kapellebrug en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf installeert de screens of de shutters op de gewenste manier. Toets of het product goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Kapellebrug

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kapellebrug is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 en €2550. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire types.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €850 – €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten liggen tussen de €450 t/m €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Kapellebrug biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven bedragen tussen de €275 tot wel €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten schommelen tussen de €320 – €1425 voor rolluiken bestellen in Kapellebrug.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen komen uit tussen de €610 t/m €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Kapellebrug: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen tussen de €320 tot €800. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos op te hangen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €62,50 en €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kapellebrug: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht kosten van €115 oplopend tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan kosten van €50 tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Kapellebrug: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. In het assortiment zitten aanzienlijk veel kleuren en materialen als o.a. aluminium, PVC, hout, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op prijsindicaties van €67,5 tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van aluminium, pvc, bamboe, hout, kunststof. Praktisch voor grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Kapellebrug voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij gemiddeld €410 en lopen op tot €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Kapellebrug zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij circa €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere thema’s: het type product, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hierna delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kapellebrug in mei 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1250
Screenstot 4 meter breed€250 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €145
Lamellen150 x 100 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kapellebrug. In het schema hierna delen we details over de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis & Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Bece, Toppoint, Deponti, Novoferm & Lumenguard, Schlappi, Swela, Dickson, Sunway, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hulst

Goedkope zonwering kopen in Kapellebrug? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met leveranciers en verkopers in Philippine, Heikant en Westdorpe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de mooiste zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Kapellebrug?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €285 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een instap-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €845). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per raam / kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, het formaat, bediening, het soort materiaal, dessins en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Kapellebrug?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Kapellebrug. In die situaties komt een capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert de zonwering op de goede manier aanbrengen. Dankzij deze service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4565

Plaats een reactie