Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westdorpe vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Westdorpe? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is zeer handig om de zon en warmte te weren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke modellen. Via onze site geven we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bekijk je de huidige tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Westdorpe (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-westdorpe

Zonnescherm laten plaatsen in Westdorpe

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Westdorpe via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Westdorpe en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De professional hangt de screens of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Westdorpe

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Westdorpe is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere artikelen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €400 t/m €2925. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest verkochte oplossingen.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €875 tot wel €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €425 tot wel €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Westdorpe komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €275 tot €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten liggen tussen de €340 – €1250 voor rolluiken bestellen in Westdorpe.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties liggen zo tussen de €660 – €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Westdorpe: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 tot €925. In het bijgaande stukje behandelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse modellen zoals transparante, dakraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €45,00 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westdorpe: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en landelijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een tarief van €100 oplopend tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht tarieven van €57,5 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Westdorpe: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen zoals bijv. hout, PVC, aluminium, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan prijzen van €72,5 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, kunststof, pvc, hout, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten vanaf €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westdorpe op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Westdorpe zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, hordeur, plissé hor, inzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere thema’s: het soort systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Westdorpe in februari 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1450
Screenstot 4 meter breed€270 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €165
Lamellen200 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Westdorpe. In het volgende schema bekijk je een toelichting op de grootste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei en Formido, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Novoferm, Husol, Deponti, Roma, Toppoint en Copaco, Dickson, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Westdorpe? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tonen wij contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en showrooms in Zaamslag, Sint Jansteen en Sas van Gent.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest ideale soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Westdorpe?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €275 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €785). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, designs en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Westdorpe?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Westdorpe. Hierbij komt een deskundige installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste wijze bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger of band werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4554

Plaats een reactie