Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grafhorst vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Grafhorst? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal geven we een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Grafhorst en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-grafhorst

Zonnescherm laten plaatsen in Grafhorst

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Grafhorst via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel bedrijven in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Grafhorst en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Grafhorst

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Grafhorst is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €2650. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Let op: dit model kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen liggen tussen de €900 tot wel €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven variëren tussen de €450 tot zo’n €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Grafhorst is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen tussen de €290 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Grafhorst.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de sfeer van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten variëren tussen de €700 t/m €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Grafhorst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 en €850. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekochte types.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €55,00 – €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Grafhorst: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met kosten van €100 tot zo’n €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan prijzen van €65 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Grafhorst: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten diverse systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, PVC, stof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijzen van €85 tot +/- €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij circa €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Grafhorst professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €410 en kunnen oplopen tot €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Grafhorst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal factoren: het type systeem, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In de volgende tabel verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Grafhorst in juni 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2325
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€365 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €145
Lamellen100 x 50 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €360
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Grafhorst. In de tabel hieronder verstrekken we een toelichting op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo en Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Bece, Weinor, Toppoint, Roma en Swela, Sunway, Dickson, Milano, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Kampen

Goedkope zonwering kopen in Grafhorst? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel delen we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook monteurs en verkooppunten in IJsselmuiden, Kamperveen en s-Heerenbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest populaire zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in meerdere kleuren, designs en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Grafhorst?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €285 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Grafhorst?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Grafhorst. Er komt dan een deskundige installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem juist monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8277

Plaats een reactie