Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kamperveen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Kamperveen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel verschillende toepassingen. Via deze website geven we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens doorzoek je een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Kamperveen en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-kamperveen

Zonnescherm laten plaatsen in Kamperveen

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kamperveen door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kamperveen en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of de duettes zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Kamperveen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Kamperveen werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 en €2925. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Disclaimer: het doek kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties liggen tussen de €850 – €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen bedragen tussen de €400 en €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Kamperveen komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen liggen zo tussen de €325 tot wel €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven komen uit tussen de €340 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Kamperveen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van woningen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen liggen tussen de €700 t/m €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Kamperveen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten komen uit tussen de €360 en €850. In de box hieronder behandelen we de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kamperveen: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijs van €115 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan prijzen van €65 tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Kamperveen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel dessins en materialen als o.a. stof, aluminium, PVC, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €77,5 tot wel €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals bamboe, hout, pvc, kunststof, stof. Praktisch voor grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Kamperveen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kamperveen bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van velerlei aspecten: de productcategorie, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kamperveen in juni 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €150
Lamellen180 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €350
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kamperveen. In de onderstaande tabel bieden wij een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach, Gamma en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Husol en Milano, Sunway, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Kampen

Goedkope zonwering kopen in Kamperveen? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook montagebedrijven en shops in s-Heerenbroek, Genemuiden en Zalk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in verschillende kleuren, designs en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kamperveen?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Zonnescreens €285 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je om en nabij de €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €765). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Kamperveen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Kamperveen. Hierbij komt een capabele professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur de zonwering op de goede manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8265, 8278

Plaats een reactie