Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Genemuiden vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Genemuiden? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke producten. Via deze website delen we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we een kostenindicatie en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Genemuiden en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-genemuiden

Zonnescherm laten plaatsen in Genemuiden

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Genemuiden door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Genemuiden en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Genemuiden

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Genemuiden is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €325 tot zo’n €2625. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische oplossingen.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Advies: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven variëren tussen de €800 tot wel €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen komen uit tussen de €325 – €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Genemuiden is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €275 – €1025.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten variëren tussen de €340 – €1300 voor rolluiken bestellen in Genemuiden.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het pand. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten liggen tussen de €690 tot wel €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Genemuiden: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 – €950. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals transparante, elektrische, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €60,00 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Genemuiden: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en rustieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €115 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan kosten van €62,5 oplopend tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Genemuiden: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen zoals stof, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. aluminium, bamboe, pvc, stof, kunststof. Praktisch voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten vanaf €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Genemuiden inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten vanaf €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Genemuiden zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei aspecten: het soort systeem, het materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In het schema hierna vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Genemuiden in juni 2024.

Model zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1550
Screenstot 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Genemuiden. In het overzicht hierna vergelijk je details over de populairste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Bece, Deponti, Weinor, Husol, Novoferm en Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Zwartewaterland

Goedkope zonwering kopen in Genemuiden? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en verkooppunten in Zalk, Mastenbroek en Grafhorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest bestelde soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, designs en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Genemuiden?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €235 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een basis rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €830). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Genemuiden?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Genemuiden. Hierbij komt een capabele vakman die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de professional het systeem degelijk installeren. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is werkbaar, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8280, 8281, 8291

Plaats een reactie