Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wilsum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Wilsum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende toepassingen. Via deze website verstrekken we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Wilsum en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wilsum

Zonnescherm laten plaatsen in Wilsum

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wilsum via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Wilsum en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional levert het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Toets of het product goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wilsum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wilsum werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €225 tot zo’n €2500. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest praktische oplossingen.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen bedragen tussen de €875 – €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Wilsum komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten schommelen tussen de €225 t/m €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €290 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Wilsum.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties schommelen tussen de €680 – €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Wilsum: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €330 – €975. In het bijgaande stukje behandelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, eenvoudig te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €55,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wilsum: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en rustieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan tarieven van €105 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan prijzen van €55 oplopend tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wilsum: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, aluminium, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijs van €65 tot +/- €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals hout, aluminium, kunststof, bamboe, pvc. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij om en nabij de €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wilsum voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij zo’n €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wilsum zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van een aantal opties: het soort systeem, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wilsum in juni 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€875 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €140
Lamellen250 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €340
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wilsum. In de tabel hierna vergelijk je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, IKEA, Hubo en FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Bece, Weinor, Deponti, Roma, Toppoint & Schlappi, Dickson, Swela, Copaco, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Kampen

Goedkope zonwering kopen in Wilsum? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder vind je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook monteurs en winkels in Marle, IJsselmuiden en Swifterbant.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wilsum?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €285 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een instap-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €785). Voordelige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, type materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Wilsum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Wilsum. Hierbij komt er een lokale professional die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product op de juiste manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8274

Plaats een reactie