Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Swifterbant vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Swifterbant? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om zonnestralen te weren. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke producten. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bieden we een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Swifterbant (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-swifterbant

Zonnescherm laten plaatsen in Swifterbant

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Swifterbant door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van de screens of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Swifterbant en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Swifterbant

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Swifterbant is geschikt om je woning wat te verkoelen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €300 en €2600. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige oplossingen.

Nieuwe terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Belangrijk: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen bedragen tussen de €875 – €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen schommelen tussen de €300 – €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Swifterbant is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €325 tot wel €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €300 – €1325 voor rolluiken bestellen in Swifterbant.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen liggen zo tussen de €600 tot €1875.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Swifterbant: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €350 tot €825. In het stukje hieronder behandelen we de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €52,50 – €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Swifterbant: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en landelijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €90 tot +/- €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met onkosten van €50 tot +/- €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Swifterbant: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, kunststof, PVC, hout, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een kostenplaatje van €77,5 tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van bamboe, kunststof, hout, pvc, stof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Swifterbant professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Swifterbant zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei thema’s: het type systeem, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Swifterbant in juni 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€365 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €150
Lamellen200 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €360
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Flevoland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Swifterbant. Hieronder vind je een overzicht met de meest gekozen merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis & Formido, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Bece, Roma, Novoferm, Husol & Milano, Dickson, Sunway, Copaco, Lumenguard, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Dronten

Goedkope zonwering kopen in Swifterbant? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna tonen wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en shops in Veessen, Biddinghuizen en Welsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw pand hangt af van de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Swifterbant?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Screens €280 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €815). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raampartij). De totale kosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Swifterbant?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Swifterbant. Dan komt er een capabele monteur die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het model juist aanbrengen. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8255

Plaats een reactie