Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kloetinge vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Kloetinge? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende combinaties. Op dit platform check je een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien doorzoek je gemiddelde tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Kloetinge en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-kloetinge

Zonnescherm laten plaatsen in Kloetinge

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kloetinge middels een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Kloetinge en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De installateur levert de screens of de lamellen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Kloetinge

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kloetinge is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel varianten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €325 – €2500. In onderstaande alinea beoordelen we de meest bekende toepassingen.

Offerte voor terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €850 – €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten variëren tussen de €325 t/m €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Kloetinge is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen komen uit tussen de €250 t/m €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven komen uit tussen de €280 – €1500 voor rolluiken bestellen in Kloetinge.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woningen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen bedragen tussen de €670 – €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Kloetinge: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €380 en €950. In deze koopgids lees je informatie over de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 tot €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kloetinge: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan tarieven van €95 oplopend tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijskaartje van €52,5 tot zo’n €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Kloetinge: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden mega veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, hout, aluminium, bamboe, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een tarief van €82,5 tot wel €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, aluminium, bamboe, kunststof. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Kloetinge vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Kloetinge zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij zo’n €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei opties: het model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kloetinge in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €155
Lamellen250 x 150 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kloetinge. In het volgende blokje tonen wij details over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Husol, Deponti, Weinor & Copaco, Lumenguard, Schlappi, Milano, Dickson, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Kapelle

Goedkope zonwering kopen in Kloetinge? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en showrooms in s-Heer Hendrikskinderen, Kortgene en Kattendijke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering types per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Kloetinge?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €225 per kozijn. Bij een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €790). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Kloetinge?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Kloetinge. In dat geval komt in lokale vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het systeem op de juiste manier ophangen. Zo geniet je van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met een handslinger is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4482

Plaats een reactie