Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ouderkerk aan den IJssel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Ouderkerk aan den IJssel? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. In veel situaties creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan geweldig veel diverse oplossing. Op dit platform geven we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Ouderkerk aan den IJssel en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ouderkerk-aan-den-ijssel

Zonnescherm laten plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ouderkerk aan den IJssel middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles goed geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk model past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Ouderkerk aan den IJssel en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De installateur installeert het knikarmscherm of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het volgens de handleiding is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Ouderkerk aan den IJssel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ouderkerk aan den IJssel is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende varianten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 en €2650. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest populaire keuzes.

Adviezen over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Advies: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven liggen tussen de €925 tot zo’n €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen komen uit tussen de €475 t/m €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Ouderkerk aan den IJssel biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Advies: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten komen uit tussen de €325 tot €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen liggen zo tussen de €330 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Ouderkerk aan den IJssel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Genieten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het gebouw. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen bedragen tussen de €700 tot zo’n €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ouderkerk aan den IJssel: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €320 en €875. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, makkelijk op te hangen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €52,50 – €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ouderkerk aan den IJssel: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en authentieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €110 tot +/- €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan kosten van €47,5 tot wel €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Ouderkerk aan den IJssel: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel vormen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op tarieven van €65 tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, kunststof, pvc, stof, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ouderkerk aan den IJssel voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ouderkerk aan den IJssel zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij gemiddeld €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, valraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het type systeem, het soort materiaal, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ouderkerk aan den IJssel in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €165
Lamellen250 x 150 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ouderkerk aan den IJssel. In de volgende tabel vind je informatie over de meest bekende merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei & Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Roma, Novoferm, Deponti, Weinor, Bece, Toppoint en Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Ouderkerk aan den IJssel? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook leveranciers en bedrijven in Schoonhoven, Lekkerkerk en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de mooiste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ouderkerk aan den IJssel?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €290 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €795). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, type materiaal, prints en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ouderkerk aan den IJssel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Ouderkerk aan den IJssel. In die situaties komt een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten fatsoenlijk monteren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2935

Plaats een reactie