Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nieuwerkerk aan den IJssel? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal delen we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast delen we gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwerkerk aan den IJssel via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De installateur monteert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Nieuwerkerk aan den IJssel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nieuwerkerk aan den IJssel is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel artikelen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot wel €2850. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest handige oplossingen.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Let op: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €800 en €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen variëren tussen de €350 – €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nieuwerkerk aan den IJssel is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen schommelen tussen de €270 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van de woning. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties schommelen tussen de €600 t/m €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Nieuwerkerk aan den IJssel: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €360 tot €950. In de box hieronder behandelen we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende types zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €52,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en brocante ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijskaartje van €90 tot zo’n €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot zo’n €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Nieuwerkerk aan den IJssel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als PVC, aluminium, bamboe, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 tot +/- €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van kunststof, hout, bamboe, aluminium, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwerkerk aan den IJssel met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwerkerk aan den IJssel geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij om en nabij de €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van verschillende keuzes: het model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwerkerk aan den IJssel in mei 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2325
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €165
Lamellen150 x 100 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nieuwerkerk aan den IJssel. In het schema hierna bieden wij details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo & Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Weinor & Swela, Dickson, Schlappi, Milano, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Zuidplas

Goedkope zonwering kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema delen we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen ze je advies geven. Op deze site check je ook installatiepartners en showrooms in Bergambacht, Krimpen aan de Lek en Ammerstol.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de mooiste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, dessins en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Nieuwerkerk aan den IJssel?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €290 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €765). Overige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, designs en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierbij komt er een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model op de juiste manier aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2761, 2910, 2911, 2912, 2913, 2914

Plaats een reactie