Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stolwijk vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Stolwijk? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse combinaties. Via onze site verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens check je een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Stolwijk en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-stolwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Stolwijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Stolwijk middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm juist vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Stolwijk en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional installeert het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Stolwijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Stolwijk is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele systemen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in diverse kleuren en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 – €2650. In onderstaande alinea delen we veel info over de beste keuzes.

Praktische knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €900 en €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 tot €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Stolwijk is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen komen uit tussen de €225 – €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €370 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Stolwijk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Nieuwe markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven schommelen tussen de €670 en €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Stolwijk: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €310 – €850. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 tot €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stolwijk: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijsindicaties van €115 tot +/- €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €47,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Stolwijk: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit mega veel vormen en materialen zoals PVC, bamboe, stof, aluminium, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met kosten van €77,5 tot €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van pvc, stof, kunststof, aluminium, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij circa €60 en lopen op tot €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stolwijk voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Stolwijk bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse opties: het type model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stolwijk in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €140
Lamellen100 x 50 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €380
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Stolwijk. Hierna bespreken we een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma en Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece, Roma en Swela, Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Stolwijk? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder tref je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook fabrikanten en bedrijven in Boskoop, Berkenwoude en Reeuwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, modellen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Stolwijk?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard tarieven bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €265 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €810). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Stolwijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Stolwijk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste manier ophangen. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2820, 2821

Plaats een reactie