Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Berkenwoude vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Berkenwoude? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal bieden we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens bekijk je gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Berkenwoude (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-berkenwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Berkenwoude

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Berkenwoude middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie degelijk aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Berkenwoude en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montageteam. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals besproken. Toets of het netjes is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Berkenwoude

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Berkenwoude wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot wel €2550. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest bekende producten.

De beste terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Disclaimer: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €850 tot zo’n €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €375 t/m €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Berkenwoude is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €225 t/m €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen liggen zo tussen de €300 – €1250 voor rolluiken bestellen in Berkenwoude.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties variëren tussen de €710 tot wel €1650.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Berkenwoude: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen zo tussen de €380 – €975. In het bijgaande stukje delen we veel info over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals elektrische, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €47,50 en €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Berkenwoude: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie kosten van €110 tot +/- €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht prijsindicaties van €47,5 tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Berkenwoude: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als o.a. hout, aluminium, bamboe, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €80 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. stof, aluminium, pvc, bamboe, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Berkenwoude op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij zo’n €470 en kunnen oplopen tot €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Berkenwoude zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten vanaf €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Breed inzetbaar: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei onderdelen: het soort product, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het schema hierna vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Berkenwoude in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2250
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €150
Lamellen180 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Berkenwoude. In de tabel hierna verstrekken we details over de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei en Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Roma, Toppoint, Husol, Bece, Weinor, Deponti & Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Berkenwoude? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en verkopers in Reeuwijk, Gouderak en Moordrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw huis hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, designs en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Berkenwoude?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijzen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €250 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een normaal rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €845). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per raam / kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, bediening, materiaaltypes, dessins en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Berkenwoude?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Berkenwoude. Er komt dan een gespecialiseerde monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2825

Plaats een reactie