Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leiden vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Leiden? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is ideaal tegen hevige zon. Mogelijk biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Leiden en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-leiden

Zonnescherm laten plaatsen in Leiden

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Leiden middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Leiden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De monteur installeert het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Leiden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Leiden is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei prints en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot wel €2825. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest verkochte modellen.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €825 tot wel €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €475 en €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Leiden biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €225 – €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €250 – €1250 voor rolluiken bestellen in Leiden.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten variëren tussen de €700 tot wel €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Leiden: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen bedragen tussen de €340 tot €825. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen allerlei types zoals verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leiden: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €115 tot +/- €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Leiden: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals onder andere bamboe, PVC, aluminium, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met prijzen van €77,5 tot wel €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, aluminium, hout, pvc. Handig voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Leiden met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Leiden bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal factoren: het soort model, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In het overzicht hierna bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Leiden in februari 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€835 – €2025
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €150
Lamellen250 x 150 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €340
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Leiden. In de tabel hierna delen we een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Deponti, Weinor, Novoferm, Husol, Roma en Dickson, Schlappi, Milano, Copaco, Sunway, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Leiden

Goedkope zonwering kopen in Leiden? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Oegstgeest, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de mooiste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, vormen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Leiden?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €250 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €105 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleur en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Leiden?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Leiden. In die situaties komt een capabele monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de professional het model op de juiste manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334

Plaats een reactie