Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oegstgeest vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Oegstgeest? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Ook realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan geweldig veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij delen we de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Oegstgeest en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-oegstgeest

Zonnescherm laten plaatsen in Oegstgeest

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oegstgeest door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oegstgeest en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De professional monteert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Oegstgeest

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Oegstgeest is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €500 en €2650. In het volgende gedeelte bespreken we de meest geziene systemen.

Tips voor terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Belangrijk: het scherm kan vies worden door regen. De onkosten variëren tussen de €900 tot zo’n €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €425 tot wel €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Oegstgeest is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen liggen tussen de €300 tot €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen schommelen tussen de €270 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Oegstgeest.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Uitleg over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Het heeft een positief effect op de ambiance van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten liggen tussen de €690 t/m €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oegstgeest: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €380 – €800. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €55,00 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oegstgeest: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een knusse en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een prijs van €115 tot zo’n €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op kosten van €47,5 tot zo’n €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Oegstgeest: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen als PVC, stof, kunststof, bamboe, aluminium. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een prijskaartje van €72,5 tot wel €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, stof, bamboe, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oegstgeest direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij circa €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oegstgeest zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei opties: het type product, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hieronder delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oegstgeest in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €150
Lamellen250 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oegstgeest. In het overzicht hierna tonen wij uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach & Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Check ook: Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor & Lumenguard, Copaco, Swela, Milano, Dickson, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oegstgeest

Goedkope zonwering kopen in Oegstgeest? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en verkooppunten in Leiderdorp, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, dessins en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oegstgeest?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €200 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een basis rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €815). Voordelige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, de materiaalsoort, dessins en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oegstgeest?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Oegstgeest. Dan komt er een ervaren installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het systeem degelijk installeren. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2340, 2341, 2342, 2343

Plaats een reactie