Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baexem vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Baexem? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij vind je de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Baexem en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-baexem

Zonnescherm laten plaatsen in Baexem

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Baexem door een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het product goed gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Baexem en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De professional installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer of het product goed is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Baexem

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Baexem is praktisch om de zon en warmte te weren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €325 en €2725. In onderstaande alinea bespreken we de meest moderne producten.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven onder het raam. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten variëren tussen de €825 en €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen tussen de €400 tot wel €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Baexem is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De onkosten komen uit tussen de €200 tot zo’n €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen schommelen tussen de €290 – €1500 voor rolluiken bestellen in Baexem.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen bedragen tussen de €710 tot wel €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Baexem: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 en €900. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 – €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baexem: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €90 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €60 tot zo’n €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Baexem: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als bijv. hout, aluminium, PVC, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met tarieven van €77,5 tot €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals hout, bamboe, kunststof, stof, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Baexem op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij circa €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Baexem zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij zo’n €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €575.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Baexem in juni 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1375
Screenstot 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €140
Lamellen250 x 150 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Baexem. In de tabel hierna vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis & Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Roma, Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint en Schlappi, Milano, Dickson, Swela, Copaco, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Leudal

Goedkope zonwering kopen in Baexem? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bespreken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook monteurs en shops in Heibloem, Grathem en Leveroy.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, prints en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Baexem?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €205 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €800). Budget producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, prints en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Baexem?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Baexem. Hierbij komt er een ervaren monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het systeem op de juiste wijze bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6095

Plaats een reactie