Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leveroy vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Leveroy? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €62,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse producten. Via deze website kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Leveroy en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-leveroy

Zonnescherm laten plaatsen in Leveroy

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Leveroy middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het scherm degelijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakmannen in de gemeente. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Leveroy en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De installateur monteert het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Leveroy

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Leveroy wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot zo’n €2850. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest bekende producten.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Tip: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen zo tussen de €850 tot €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven bedragen tussen de €325 tot zo’n €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Leveroy is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen variëren tussen de €225 tot wel €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte tarieven schommelen tussen de €280 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Leveroy.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven liggen tussen de €700 tot wel €1850.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Leveroy: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €300 – €900. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, moeiteloos op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €65,00 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leveroy: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijsindicaties van €90 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een kostenplaatje van €52,5 tot €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Leveroy: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, bamboe, hout, PVC. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een tarief van €75 tot €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals bamboe, stof, aluminium, kunststof, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €75 en lopen op tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Leveroy op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Leveroy zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het soort systeem, het materiaal, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leveroy in juni 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2175
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1250
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Leveroy. In de tabel hierna tonen wij informatie over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei en Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Weinor, Deponti, Husol, Roma, Bece, Toppoint en Swela, Sunway, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Nederweert

Goedkope zonwering kopen in Leveroy? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vind je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Neer, Heythuysen en Roggel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, vormen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Leveroy?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte investeringen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Screens €260 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een standaard rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €810). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, het inmeten (afmetingen), soort bediening, type materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Leveroy?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Leveroy. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm degelijk aanbrengen. Dankzij deze service geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6091, 6092

Plaats een reactie