Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buggenum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Buggenum? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan afzonderlijke combinaties. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Buggenum (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-buggenum

Zonnescherm laten plaatsen in Buggenum

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Buggenum middels een goede zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en innovatiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Buggenum en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De vakman plaatst het zonneschermen of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Buggenum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Buggenum wordt gekocht door mensen om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere artikelen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €300 en €2525. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest populaire oplossingen.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven in de tuin. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €850 t/m €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven variëren tussen de €450 t/m €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Buggenum is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven komen uit tussen de €325 tot wel €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €250 – €1225 voor rolluiken bestellen in Buggenum.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen zo tussen de €620 en €1925.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Buggenum: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten komen uit tussen de €300 – €850. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €65,00 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buggenum: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Aanbod in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een prijs van €100 tot zo’n €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een kostenplaatje van €47,5 tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Buggenum: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten aanzienlijk veel modellen en materialen als onder andere stof, PVC, aluminium, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met kosten van €70 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, aluminium, bamboe, hout, stof. Perfect voor lange / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Buggenum op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten bij om en nabij de €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Buggenum zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €72,5 en kunnen oplopen tot €750.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van meerdere opties: het model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het schema hieronder bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Buggenum in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €145
Lamellen200 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Buggenum. In de tabel hierna delen we informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma en Kwantum, Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Roma, Novoferm, Toppoint, Weinor & Schlappi, Copaco, Dickson, Sunway, Swela, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leudal

Goedkope zonwering kopen in Buggenum? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vind je ook montagebedrijven en shops in Herkenbosch, Nunhem en Sint Odiliënberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, stoffen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Buggenum?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €205 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €790). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Buggenum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Buggenum. In die situaties komt een ervaren monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product volgens de documentatie vastzetten. Met deze klusservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met stang of band is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6082

Plaats een reactie