Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nunhem vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Nunhem? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Meestal behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel verschillende soorten. Op dit portaal check je een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Nunhem en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-nunhem

Zonnescherm laten plaatsen in Nunhem

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nunhem door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Nunhem en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De vakman monteert het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nunhem

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nunhem wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2550. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene oplossingen.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €825 t/m €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen tussen de €425 tot €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Nunhem is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 t/m €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven liggen tussen de €300 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Nunhem.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €710 t/m €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Nunhem: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties komen uit tussen de €340 tot €825. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €57,50 tot €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nunhem: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een tarief van €110 tot wel €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan onkosten van €65 oplopend tot €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Nunhem: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen modellen en materialen als bijvoorbeeld hout, PVC, stof, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie onkosten van €75 tot €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, stof, pvc, kunststof, aluminium. Praktisch voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nunhem op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nunhem geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten vanaf €85 en lopen op tot €750.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van velerlei thema’s: het type systeem, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nunhem in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€245 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €170
Lamellen200 x 180 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €350
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Nunhem. Hieronder verstrekken we een aanvulling op de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei en Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Overige merken: Husol, Novoferm, Deponti, Roma, Bece, Weinor en Schlappi, Sunway, Copaco, Swela, Milano, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leudal

Goedkope zonwering kopen in Nunhem? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bespreken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en verkooppunten in Sint Odiliënberg, Horn en Haelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de beste zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, dessins en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Nunhem?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €260 per raam. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €750). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raampartij). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gewenste producten, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nunhem?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Nunhem. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde monteur die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6083

Plaats een reactie