Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haelen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Haelen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Vaak realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Via deze website kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bekijk je de geschatte kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Haelen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-haelen

Zonnescherm laten plaatsen in Haelen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Haelen middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm volgens de documentatie opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Haelen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De professional installeert het knikarmscherm of de plissés zoals overeengekomen. Test of alles juist is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Haelen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Haelen is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige artikelen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 t/m €2500. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen oplossingen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €850 tot wel €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €300 tot wel €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Haelen is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen liggen tussen de €200 t/m €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het comfort van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €310 – €1375 voor rolluiken bestellen in Haelen.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven komen uit tussen de €650 – €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Haelen: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven variëren tussen de €390 – €825. In het boxje hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig aan te brengen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, dakraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €45,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haelen: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijs van €57,5 oplopend tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Haelen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen als bijv. PVC, aluminium, kunststof, stof, hout. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een tarief van €85 tot +/- €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, pvc, stof, bamboe, kunststof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Haelen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten vanaf €410 en kunnen oplopen tot €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Haelen geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei opties: het soort model, materiaaltypes, de maximale breedte en de manier van bedienen. In het volgende blokje vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Haelen in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €150
Lamellen200 x 200 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Haelen. Hieronder delen we een overzicht met de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Roma, Husol, Deponti, Novoferm, Weinor & Lumenguard, Copaco, Swela, Dickson, Milano, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Leudal

Goedkope zonwering kopen in Haelen? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bekijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vind je ook montagebedrijven en verkopers in Melick, Buggenum en Herkenbosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We informeren je graag verder over de beste zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Haelen?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De verwachte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €220 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, prints en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Haelen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Haelen. Hierbij komt er een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de montagepartner het product volgens de documentatie monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6080, 6081

Plaats een reactie